KOCAELİ / KÖRFEZ - Körfez Özel Eğitim Uygulama Okulu II. Kademe

Mrt

1-7 Mart ''Deprem Haftası'' sebebi ile okulumuzda tatbikatımızı gerçekleştirdik.

Mrt

Rehberlik servisimiz koordinesinde 06.03.2024 Çarşamba günü Toplum Sağlığı Merkezimizden Hemşire Gizem ALTIN tarafından okulumuz öğretmen ve personeline 'İnsan Sağlığının Korunması(kronik hastalıklar)' semineri düzenlendi. Seminerde öğrencilerimizin sıklıkla yaşamış olduğu diyabet ve epilepsi hastalıklarına ilişkin genel sunum yapan uzmanımız acil durumlarda yapılacaklara ilişkin önemli ve kıymetli bilgiler verdi. Etkili sunumları ve değerli bilgileri için Hemşire Gizem ALTIN’a teşekkür ederiz.

Şbt

Özel eğitim ve Rehberlik Hizmetlerinden sorumlu Şube Müdürümüz Sayın Yahya Ali Beyin katılımları ile 2. dönem başı genel veli toplantısı düzenlendi. Toplantıda okul aile iş birliği başta olmak üzere birçok önemli konuya değinilerek velilerimizin de görüşleri dinlendi. Öğle yemeğinde öğrencilerimizin yanlarına uğrayan şube müdürümüz genel bir değerlendirmenin ardından verimli ve etkili bir 2. dönem temennisi ile okulumuzdan ayrıldı. Katılımları için Şube Müdürümüz Sayın Yahya Ali Beye teşekkür ediyoruz.

Şbt

Veli eğitimleri kapsamında Psikolog Diyetisyen Mihriban BOZDEMİR tarafından 22.02.2024 Perşembe günü okulumuzda “Sağlıklı Beslenme ve Psikoloji” semineri verilmiştir. Değerli bilgileri için Mihriban Hanıma organizasyondaki katkılarından ötürü Körfez Kent Konseyi Kadın Meclisinden Gülay Hanıma teşekkür ederiz.

Şbt

Tüm dünya ülkelerinde, tütün ürünleri tüketiminin ve tütün dumanına maruz kalmanın yol açtığı zararlı etkilerinin önlenmesi ve küresel tütün salgınını önlemek amacıyla yapılan çalışmalar bağlamında her yıl 9 Şubat günü, Dünya Sigarayı Bırakma Günü olarak kutlanmaktadır. Öğrencilerimiz de günün anlamına binayen ''Sigara Dumanına Maruz Kalmak İstemiyorum!'' diyerek gerekli yerlere mesajlarını verdiler.

Ock

2023-2024 eğitim öğretim yılının birinci döneminde rehberlik yürütme komisyonu tarafıından belirlenip, gerekli görülen öğrencilerin evlerine sınıf öğretmeni, okul psikolojik danışmanı ve müdür yardımcısı tarafından ev ziyaretleri yapılmıştır. Toplamda 12 ev ziyareti gerçekleştirilmiş olup ev ziyaretlerine ikinci dönemde de devam edilecektir.

Ock

Ekm

Okulumuz rehberlik servisi koordinesinde Diyetisyen Büşra Gülmez tarafından 'Sağlıklı Beslenme' veli semineri gerçekleştirildi. Değerli bilgileri için hocamıza, katılımları için ise velilerimize teşekkür ederiz.

Ekm

Okulumuz idaresi koordinesinde özel eğitim öğretmenlerimiz, müdür yardımcılarımız ve rehberlik servisi tarafından okulumuza yeni başlayan öğretmenlerimize yönelik bilgilendirme semineri düzenlendi. Seminerde BEP hazırlama süreci, problemli davranışlara yönelik müdahaleler, mevzuat, yükümlülükler, veli ile iletişim gibi birçok konuda önemli bilgiler verildi. Emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

VELİ EĞİTİMİ